KJB Design     -    INFO
Sieraden van Edelstaal, Zilver, geel en wit Goud of Alpaca. Ontwerpen van deze tijd laten materialen als edelstaal toe, ofwel in normaal Nederlands : "roestvast staal", het materiaal van uw fluitketel of bestek. Een mooie combinatie is edelstaal en goud, het nadeel voor de maker is dat het zeer moeilijk soldeert, dus moeten er net als bij titanium andere manieren worden bedacht om de materialen te combineren.

Goud is een zeer plezierig materiaal, niet alleen om te dragen, maar ook om mee te werken, waarbij wit goud bijvoorbeeld ten opzichte van Zilver het voordeel heeft niet te oxideren. Wit goud is een legering (mengsel) van geel goud en bijvoorbeeld nikkel, ook wordt Palladium als legering gebruikt. Palladium is veel zeldzamer dan nikkel; vandaar dat dit witte goud veel duurder is dan de nikkellegering.

In Nederland zijn we nogal zuinig en dus gebruiken we veel 14 karaat geel goud, 14/24 deel goud, de rest is zilver en koper. In het buitenland zien we veel meer het edeler materiaal ofwel 18krt of hoger.Het gehalte goud wordt ook wel aangegeven door een getal; 585 is 14krt, 750 is 18krt, voor verdere informatie zie bv. : federatie Goud & Zilver.

De op deze website getoonde sieraden zijn in principe te koop,"in principe" om een aantal redenen 

1) het sieraad kan reeds verkocht zijn, 

2) het past niet, (dan kan ik eventueel wel een nieuwe maken)

3) ik doe dit werk als hobby en wil dat zo blijven doen.

Maar.... wilt u iets bijzonders... naar eigen idee ?? Daar sta ik voor open, misschien komt er iets moois uit.
N.B.:

De plaatjes op het web hebben een nogal lage resolutie en geven daardoor slechts een indicatie van de sieraden. Wilt u grote foto's zien dan kan dat via de link Foto's .

Voor reacties : E-mail :KJB Design

Meer sites over sieraden  (o.a.).                

   
Mooie auto's De club van mooie autos
De commerciŽle collega's Een onderdeel van "startpagina".
Federatie goud & zilver Site van de "federatie"
Ambachtelijke Smederij ForÍt d' or     Assen

 

KJB Design    Amateur Atelier ASSEN        

Mijn atelier